Ținute office pentru succes la întâlnirile de afaceri din lumea virtuală

Life Style Date: Sep 16, 2020

2020 este un an al schimbărilor la care trebuie să ne adaptăm cu rapiditate. Distanțarea socială, atât de necesară, înseamnă pentru mulţi dintre noi mutarea lucrului de la birou, acasă. Primul gând poate a fost: ce bine, confort, ţinute lejere.  Dar oare această relaxare și schimbarea mediului de lucru ne face mai productivi? Părerile sunt împărțite. Tot ce știm însă cu siguranță e că până acum, fiecare dintre noi, a trebuit să găsească un oarecare echilibru.

Inspiră credibilitate și încredere în cadrul videoconferințelor!

Potrivit sondajelor de opinie peste 40% dintre persoane declară că înainte de întâlnirile business virtuale se îmbracă cu alte haine decât stau în mod normal acasă, femeile se machiază și își aranjează părul.

Regula legată de vestimentație este aplicabilă mai ales în cazul bustului, pentru că ținuta de la talie în jos, e cu totul din altă poveste -  pijamale, pantaloni sport sau chiar lenjerie intimă.

Pentru a inspira profesionalism, sunt preferate în general ținute business casual, dar în cazul unor nişe precum avocatura sau consultanţa financiară, vestimentaţia formală este menită să crească încrederea şi respectul interlocutorului. De aceea, mai potrivite sunt sacourile şi cămăşile/bluzele business. Practic nu trebuie să presupunem că o schimbare de mediu, de context, înseamnă neapărat şi o relaxare în ceea ce priveşte ţinutele alese.

Când vine vorba despre întâlnirile de business online, mai trebuie luat în considerare un aspect extrem de important - ambientul/locul din care decidem să participăm la videoconferinţă. Un fundal neutru, autentic este de dorit. Vestimentaţia nu trebuie să fie în aceeaşi nuanţă cu fundalul general - spre exemplu este de evitat să avem o cămaşă albă atunci când ne aflăm în faţa unui perete, tot alb.

Ținuta office, ca sentiment de normalitate

Sunt zile în care ne este dor să ne aranjăm. De aceea, unele dintre noi pot simți că o rutină asemănătoare cu cea din zilele în care mergeam la birou, reprezintă exact imboldul mental de care avem nevoie ca să trecem din starea de relaxare, de acasă, în cea productivă, de serviciu (tot de acasă). Asta poate presupune aranjarea părului, un machiaj discret și desigur schimbarea într-o ținută comodă, dar ideală și în scenariul în care ar fi posibilă deplasarea la birou.

Cumpărăturile online, mai sigure decât probatul hainelor în magazin

Tot spre normalitate începe să fie și preferința de a cumpăra online ținutele de care avem nevoie. La Dames ne-am adaptat oferta astfel încât să fii 100% sigură că faci alegerea cea mai bună, chiar dacă nu ai cum să probezi.

Descoperă ţinutele made-to-measure, adica croite exact pe măsurile și conformația ta.

La final te invităm în shop și îți dorim o toamnă plină de inspirație și realizări!

dames tinute office