Dames: Cum putem să ajutăm? Reinventarea businessului în timpul pandemiei

Life Style Date: Apr 24, 2020

Atunci când lumea s-a schimbat de pe o zi pe alta, a trebuit să gândim la rece și să vedem ce putem face ca business-ul să funcționeze mai departe. În mintea noastră au fost două întrebări esențiale care au determinat felul în care reacționăm la această criză: Cum putem să ne menținem angajații? și Ce putem face pentru a ajuta în lupta cu Coronavirus?

Dames este o firmă din Iași care produce confecții pentru femei. În locul hainelor viu colorate am decis să producem măşti faciale şi combinezoane pentru care am stabilit un preţ accesibil, corect şi am descurajat achiziţionarea de volume mari pentru a fi revândute. Pentru mai multe spitale din ţară, am făcut donații, mai ales la începutul crizei, când metodele de protecţie lipseau cu desăvârşire.

Practic, lipsa măștilor medicinale cu filtre și cererea venită din piață, ne-au determinat să realizăm, cu resursele pe care le avem, măști faciale din bumbac. Provocările sunt legate de găsirea materiei prime, costurile în creștere ale materiei prime și încercarea noastră de a menține cel mai mic preț de pe piață. În prezent, producem măști din bumbac, la 3 lei bucata, măști de unică folosință, la 2,6 lei/bucată și măști imprimate digital, vesele și colorate, atât pentru adulți, cât și pentru copii. De asemenea, realizăm şi combinezoane si halate, de unică folosință sau din bumbac.

Încercăm să ajutăm cât mai mult posibil, de aceea livrăm în toată ţara, indiferent de cantitatea comandată, tuturor celor care au nevoie! Comercializarea produselor se face prin intermediul magazinului nostru online www.dames.ro.

Respectul faţă de angajaţii noştri şi faţă de clienţi reprezintă principiile de bază după care ne ghidăm întreaga activitate. În fabrică, colegii noștri au posturi de lucru care respectă distanța socială. Dezinfectăm în fiecare zi, chiar și de mai multe ori pe zi, dacă este nevoie în anumite zone. Am defalcat programul de lucru, astfel încât să evităm aglomerația de la orele de vârf din mijloacele de transport în comun.Toți angajații noștri au măști confecționate de noi și mănuși pentru momentele în care nu sunt în fabrică.

Comenzile sunt împachetate cu grijă, după ce toate produsele au fost călcate cu abur foarte puternic și în acest fel, igienizate. Fiecare produs este ambalat în hârtie și în câte două pungi. De asemenea, încercăm să scurtăm cât de mult posibil timpii de livrare, pentru ca produsele să ajungă cât mai repede la clienţii noştri.

Avem încredere că #totulvafibine. Chiar dacă pe termen lung nu putem face previziuni, încercăm să ne adaptăm cât putem de mult situaţiei actuale şi să ne implicăm în creşterea încrederii cumpărătorilor în produse de calitate, realizate în România.